söndag 29 januari 2012

Det blev vinter tillslut


Effie

Jag stickar så mycket jag orkar och hinner och får vara nöjd med det. Har lite olika stickningar för olika tillfällen, Mymletröjan är fortfarande en favorit och den kan jag sticka på halvsovandes. När jag är pigg och har fokus stickar jag på min Effie. Båda tröjorna är bäst att sticka på hemma för att de är skrymmande.

Ett litet projekt behövdes insåg jag när jag såg vantarna Freja, gratis mönster från Knitty. Garnet är Raumas gammelserien, och tänk, jag hade ett par påbörjade vantar från ett år tillbaks som legat för att tummen blev fel. Sagt och gjort, repa upp och gör nya!
I fredags hamnade jag i det där tillståndet när man får en idé, ett slags maniskt, euforiskt tillstånd.... Min pappas 70-års dag närmar sig (slutet av maj). Han har aldrig fått något stickat av mig. Jag tänker stor fiskartröja, lite flätor, lite aviga-räta maskor, bra garn...Skickade för något år sen efter färgkarta från  Frangipani ett 5 trådigt guernsey ullgarn, jag surfade som en tok på ravelry, jag kollade bokhyllan och jag beställde en ny stickbok på nätet om tröjor från guernsey. Just nu står två olika tröjor från favvon Starmore på delad förstaplats. Har tickat en Starmore tröja tidigare, skulle bli liten och nätt, blev gigantisk, påbörjade en annan som skulle blivit en sovsäck om jag fortsatt... Jag funderar fortfarande på vilket garn jag ska använda till nästa försök. Hur som, är envis och tänker att om jag verkligen stickar en rejäl provlapp och mäter en av pappas tröjor så stickar jag efter den och min provlapp och inte efter starmores stickfasthet som ingen annan på hela jorden verkar kunna få till.
Det är tur att det blev vinter tillslut så att jag har en ursäkt att sitta på kvällarna med en kopp the, ljudböcker och stickning:)

torsdag 5 januari 2012

Nytt år, ny teknik

Strax före jul gav chefen mig en iPhone! Så nu måste jag ju testa o blogga med den. Jag har firat julen på Malta. Fick inte så mycket sol jag hoppats på men det var härligt med ljus o frisk luft. Malta är inget stick paradis. De gör reklam för sina "handstickade" tröjor i "ull" men för en garnsnobb som jag själv så är det tröjor som ger mig rysningar o sprakande hår. Som tur var hade jag med en egen stickning. Det var min tröja mymle som fick följa med. Den går fortare att sticka än jag trott men den kommer ta sin tid att få klar. Till julen 2012 är mitt mål. Det är en perfekt tv o resestickning. Man bara stickar runt, runt o ökar när man kommer till en markör som man sen flyttar fram. När jag kom hem o fortfarande hade några lediga dagar så var det fax för lite lyxig utmaning, årets första WIP, Effie, fair isle, me like! Har inte kommit så långt men oj vad jag längtar! Oroar mig för att resåren rullar sig men det ordnar sig nog i tvätten...
God fortsättning på stickåret 2012!