lördag 25 augusti 2012

Skulle bara köpa strumpstickor...

Idag var det stick kaffe jubileum hos Eva i Stäket. Kom fram något försenad pga pendelstrul och sen gick jag fel säkert 5 gånger trots karta. Nåväl, väl framme så lyckades jag få en plats i den fullsatta lilla lokalen. Hembakat fika för en spottstyver och 15% rabatt på allt . Tänkte köpa strumpstickor i trä, 3,5 mm men det blev lite mer än så faktiskt, lite fiffiga stickprylar, mer stickor och vackert av Eva handfärgat garn till sockor. Det börjar bli kyligt om fötterna med stickningen i TV soffan. Hösten ät på g. Jag träffade såklart flera stickvänner på kaféet och några nya. På köpet fick jag lite inspiration till nya projekt. Det blev en lyckad lördag!

lördag 18 augusti 2012

Vilsamt

Hade planer på att gå iväg till HV idag och låta mig inspireras av trådar i väv, stickning och broderi men vaknade med ont i huvudet så jag blev hemma. Har tänkt att jag denna höst ska komma iväg på broderi café så jag plockade fram ett som jag påbörjat för flera år sen. En jullöpare i linne som jag köpte på någon av de syfestivaler jag besökt. Företaget heter Fingerfärda. Originalet är sytt på bomull och inköpt på en loppis i Jönköping. Nu har jag sytt långa raka kontursömmar i stjälkstygn och lyssnat på sommarprataren Marie Göransson. Att sticka med två färger kändes för jobbigt men att sy kändes lagom. När jag plockade fram julduken påmindes jag om en vacker kudde i vitt på linne som jag köpte på Ellen Keys strand för några år sen. Och inte påbörjat. Bland mina stickkorgar har jag en stramalj ram med en påbörjad kudde med citroner i korsstygn. Utöver dessa har jag ju också den fina svarta sjalen i kläde med dala Floda broderi också. Jag har fler stygn att sy då stickningen känns för komplicerad. Jag har också broderier att ta med på café. Dock inte den i ramen. Den är för skrymmande.

onsdag 15 augusti 2012

En guernsey är klar!

I förra vecka kom jag loss med ärmarna på Guernsey tröjan till pappa. Jag ville verkligen bli klar! En helt obokad helg och lång frukost med två stick vänner och ett antal timmar i soffan med ljudbok så blev jag klar häromkvällen. Jag hoppas nu att tröjan ska passa. Mönstret heter Norfolk och designer är min husgud Alice Starmore. Valde storlek M efter att ha stickat halva kroppen i stl L och fått repa upp. Stickade med 3 mm stickor för att bli klar i tid. Så min stickfasthet skiljer sig från Fru Starmores men å andra sidan har jag aldrig hört någon som lyckats. Hade köpt 1.5 kg garn för att vara på säkra sidan och har 650gr kvar. Ska bli en spede/dansk nattröja till mig. Ikväll har hemslöjden en happening på stan så jag hoppas stöta ihop med massa härliga stickvänner:)

måndag 6 augusti 2012

Semestern är slut men inte sommaren!

Är åter på jobbet men njuter av ljusa kvällar och gott om sticktid. Har satt i gång med ärmarna på pappas Guernsey och det går undan. I kontors förrådet hittade jag en liten brun gummi tuta, en sån man använde förr på tex post och bank när man räknade sedlar. Den sitter nu på mitt högra pekfinger eftersom jag stickat hål på det. Har stickat klart bålen på min granat äpplekofta och påbörjat en ärm. Hängde på låset till litet nystan för att köpa trästickor när hon öppnade efter semestern. Tänkte att nästa ärm skulle bli perfekt rese stickning och då är det bäst med trä.