söndag 12 juni 2011

sticklust

Det är sommar nu, ingen tvekan. Kreativiteten har återvänt och jag har så mycket att avsluta och massa planer på projekt jag vill påbörja.

Träffade en stickvän igår som förslog att vi kanske kunde påbörja en fair isle tröja samtidigt, den hittar man i boken Northern knits och den heter Effie. http://www.ravelry.com/patterns/library/effie-fair-isle-pullover Garnet köper man naturligtvis från Jamieson och Smith. Ska nog nappa, kan bli trevligt till hösten när man vill sitta inne och kura med en filt och en kopp the.

Men innan dess är det så mycket som ska hinnas med. Läsa, äta gott, sticka och resa iväg, kanske till Köpenhamn. På stickorna denna sommar blir det lite pliktstickningar. En tröja till brorsdotterna så hon skulle fått redan förra året. Som tur är kom jag inte så långt förra året så jag kan börja om och påbörja en större storlek. Hur den tröjan ska se ut ser man här, lila garn naturligtvis:) Det var brorsdotterna favoritfärg vid 2-års ålder. Hoppas hon är ok med den även vid 3. http://www.ravelry.com/patterns/library/guernsey-sweater-with-bobble-edging och sen är det presenten till vännen som blev 40 i maj och som ska få denna snarast http://www.ravelry.com/patterns/library/miraldas-triangular-shawl



Note to self: var mycket försiktig med att dra på dig fler pliktstickningar!!

Sen har jag tagit tag i ett ufo som jag inte rört sen i julas tror jag, en tröja i ett ullgarn jag fick av en fd kollega, svenskt och lite stickigt och grått. Har bara en ärm och kragen kvar. http://www.ravelry.com/patterns/library/gawain Det jag inser nu när jag plockar fram den igen och efter att ha gått fortsättning II på HV är att det ju hade varit fin fint med kantmaskor för snygg montering. Men det är så man lär sig, av sina misstag eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar